namen Jong Werk bekend!

Jong Werk is hét hart van TAZ.

Aanstormend theater- en muziekgeweld, literaire beloften en prille filmmakers: bij TAZ krijgen ze een platfom om hun werk aan een breed en divers publiek te tonen, voor sommige zelfs voor de eerste keer!
 

Jong Theater

Met Eva Lesage en Mats Van Herreweghe heeft TAZ dit jaar twee gloednieuwe programmatoren voor Jong Theater. Samen hebben zij een geheel eigenzinnige en veelbelovende selectie gemaakt van twaalf beginnende kunstenaars uit Vlaanderen en Nederland. Ook dit jaar met zes losse voorstellingen en twee Nomadentrajecten! 

De geselecteerden Jong Theater 2017 zijn:

K. – Jeff Aendenboom
Een spel met de eeuwenoude retorica, waarin de grenzen tussen vorm en inhoud worden onderzocht.

In between spaces – Collectief Elan(d)
Een constant veranderende stoelensculptuur waarin het publiek steeds opnieuw zijn plek zoekt.

European Citizen Popsong – Marieke Dermul
Een voorstelling op de rand van documentaire en fictie, over de zoektocht naar de ideale Europese burgerpopsong voor meer éénheid in Europa.

PRETARE – Edoardo Ripani
Een documentaire performance waarin Edoardo het verhaal vertelt van een aardbeving die de geschiedenis van het kleine Italiaanse dorpje Pretare voor altijd heeft veranderd.

House – Lester Arias
Een bezwerende performance die langzaam onder de huid kruipt.

SESSION – Mathilde Strijdonk
Een ervaringsgerichte performance die de emotionele kracht van ademhaling en tijd onderzoekt.

gebergte – Matthias Van de brul
Indringend teksttheater over een mens, Oidipous, die na de ramp op de tast verder moet.

Onbenoembaar – Rob Smorenberg & Fabián Santarciel de la Quintana
Een persoonlijke en absurde mimevoorstelling waarin dit duo probeert iets van zichzelf te laten zien en daarmee iets van ons allemaal.

Piste – Michiel Deprez
Een circusvoorstelling die je langzaam (n)ergens heen brengt.

FAUST, een mechanische komedie – Timo Sterckx & Mats Vandroogenbroeck
Op zijn zoektocht naar het begin van alles, naar ‘het Woord’, het woord dat voorafgaat aan alle woorden, komt Faust terecht in een toverkelder vol magische ongeloofwaardigheden en grammaticale verwarringen.

Stil(l) – Tim Taveirne & Loes Swaenepoel
Stil(l) is een dans, een lied, over twee mensen die zoeken naar wat hen verbindt.

Voor we mensen werden – Bart van de Woestijne
Een gezamenlijke denkoefening waarin Bart van de Woestijne zich met het publiek voorstelt hoe het is een dier te zijn.

Jong Muziek

Ook Jong Muziek maakt sinds jaar en dag deel uit van het TAZ-dna. Voor TAZ#2017 trokken Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen van De Zwerver vzw (Leffinge) het muzikale veld in, om thuis te komen met acht jonge bands. Deze zomer spelen deze elk vier keer, op verschillende locaties in de stad. De geselecteerden zijn:

V L I E G T U I G
Vijfkoppig synth-popproject rond zangeres Céline Ottenburgh.

PORTLAND
Het geesteskind van frontman Jente Pironet staat garant voor een set vol geweldige dreampop, een absolute must voor liefhebbers van Fleet Foxes of Bon Iver.

THE GIRL WHO CRIED WOLF
Met donkere en hypnotische doompop nemen ze ons mee op een muzikale trip door hun universum, geïnspireerd door o.a. Portishead, Esben & The Witch en Wovenhand.

GEROEZEMOES
GeRoeZeMoeS is een BrusselsExpirementalFizzPopExplosion-duo van Jens Bouttery (Jef Neve, Jens Maurits Orchestra) en Lennart Heyndels (Jef Neve, How Town).

IN EEN DISCOTHEEK
Vijfkoppige indie-elektroband rond songwriter en performer Maya Mertens.

LOHAUS
lohaus brengt een mix tussen urbanpop en triphop. Downtempo beats, overgoten met synthsounds, gekleurd door een gitaar en dit allemaal begeleid door het bijzondere stemgeluid van lead vocal Thomas Lauwers.

UMM
Experimentele pop met kiekenvel. Zoals roze wolken die op de wind meedrijven, botsen, elektrostatische lading creëren en je onder een warme douche achterlaten.

ONS
Het muzikale project van Joris Vergaert en Joppe Tanghe, een unieke sound met invloeden van pop, blues en reggae. Te associëren met de indiemuziek van het Noorse folkpopduo Kings of Convenience en hier en daar zelfs een vleugje country en rock-‘n-roll à la The Everly Brothers.

Poëziedebutanten

Uit de poëziedebuten van 2016 werden de bundels van Idwer de la Parra, Frank Keizer, Mustafa Kör en Hannah van Binsbergen geselecteerd. Zij worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie.

 

Info en tickets vanaf 7 juni (Vrienden van TAZ), vanaf 12 juni voor iedereen, op deze site.