Exclusief concert Tindersticks

Tindersticks kent het klappen van de zweep, hun eerste album dateert al van 1993, sindsdien tourden ze de wereld rond en bewandelden ze vele artistieke paden. Hun muziek doet denken aan rock en koortsachtige soul, krachtig en poëtisch, literaire melancholie. Stuart A. Staples, Neil Fraser en David Boulter nodigden voor hun tiende album ‘The waiting room’ Dan Mckinna (bass) en Earl Harvin (drums) opnieuw mee uit in de studio. Voor iedere track uit 'The Waiting Room' werd, in samenwerking met het Internationaal Kortfilmfestival van Clermont-Ferrand, een cineast aangesproken die er een clip bij maakte. Lees hier meer, bekijk hier de track 'We are Dreamers'.

'En dan toonden de Engelsmannen (die intussen over heel Europa zijn uitgezworven), waarom die shows keer op keer uitverkopen. Want het is werkelijk een kunst om te excelleren in spaarzaamheid. Een simpele gitaarlick was soms voldoende om een hele song te dragen, zoals werd bewezen in Medicine. En drummer Earl Harvin beperkte zich vaak tot de kickdrum en een enkele cimbaal om zijn punt te maken. Van hoogtepunten spreken zou trouwens vergeefse moeite zijn. Er was geen sprake van dipjes. En elk nummer weer was er wel iets dat opviel, dat eruit sprong. Het subtiele glockenspielaccentje van toetsenist David Boulter bijvoorbeeld in het uit ‘The Waiting Room’ afkomstige en ook zonder de inbreng van de onlangs overleden Lhasa, prachtige Hey Lucinda was daar nog zo’n voorbeeld van.' (recensie concert jan. 2016, Bourla, daMusic)

Aan de vooravond van TAZ#2017 zakt Tindersticks exclusief af naar Oostende. In de Sint-Janskerk brengen ze op vrijdag 30 juni om 21u een intiem concert met nieuw werk en klassiekers uit hun rijke repertoire. Een unieke kans om hen werkelijk 'up close en personal' aan het werk te zien! 
Om 20u kan je al hun voorprogramma meepikken. Globetrotter Thomas Belhom neemt ons mee op zijn reizen doorheen folk, blues, pop en improvisatie.

Tickets kunnen aangekocht worden vanaf vrijdag 28 april om 10u en kosten 25 euro (exclusief 1 euro handelingskost per ticket, en max. 2 tickets per bestelling). 
Als vriend van TAZ of lid van de TAZbusinessclub hoef je niet zolang te wachten. Klik hier om nu al je tickets te reserveren. Opgelet: Je moet eerst inloggen om de tickets te kunnen boeken. Klik hier om alle stappen te doorlopen. 

Nog geen vriend, geen nood, je kan steeds Vriend van TAZ worden. Alle info kan je hier terugvinden.

PRAKTISCH
Online: kan je hier terecht
Telefonisch: 059 33 90 00 (UiTloket Oostende)
UiTloket Oostende: H. Serruyslaan 18A te Oostende. Openingsuren: maandag tot vrijdag van 10u tot 18u, op zaterdag van 14u tot 18u. 
Visit Oostende: Monacoplein 2 te Oostende. Openingsuren: dagelijks van 10u tot 18u, tot 15 minuten voor sluitingstijd. 
Tickets kunnen aangekocht worden tot 3 uur voor aanvang van het concert.